Apteekki neuvoo

Lääkekatto / Kattokorvaus

Lääkekatto on apteekkikuluille sovittu vuosittainen yläraja. Lääkekattojärjestelyn tarkoitus on estää yksittäisen henkilön lääkekustannusten nouseminen kohtuuttoman korkeaksi. Lääkekaton suuruus vuonna 2022 on 592,16 €.

Lääkekatto lasketaan koko vuoden korvattujen lääkkeiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden yhteissummasta. Mukaan ei lasketa lääkekustannuksia, jotka jäävät alle kiinteän omavastuun tai jotka eivät ole sairasvakuutuksen kautta korvattavia. Kun kattosumma ylittyy, ylimenevä osa korvataan kokonaan 2,50 € lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Kela seuraa lisäkorvaukseen oikeuttavan vuosiomavastuun täyttymistä apteekista saatujen tietojen perusteella. Saat lääkkeiden lisäkorvauksen suorakorvauksena apteekissa, kun apteekki tarkistaa oikeutesi lisäkorvaukseen Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta.

Neuvomme mielellämme lääkkeiden korvauskattoon liittyvissä asioissa.

Korvausluokat

Peruskorvattavat

Alempi erityiskorvaus

Ylempi erityiskorvaus

Korvataan

40 %

65 %

100 % asiakkaan osuus: 4,50 euroa/lääke

Saat korvausta lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, jotka on määrätty lääkemääräyksellä sairautesi hoitoon. Korvausta maksetaan sen jälkeen, kun alkuomavastuusi on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa.

Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan vasta sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta. 

Vuotuinen omavastuuraja kalenterivuonna 2022 on 592,16 euroa. Kela korvaa tämän jälkeen hankkimiesi lääkkeiden kustannukset kokonaan 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Neuvomme mielellämme lääkekorvauksiin liittyvissä asioissa.

Lääkeneuvonta

Toimitamme reseptilääkkeet sinulle turvallisesti ja ripeästi. Opastamme sinua myös käyttämään lääkkeitä oikein, jotta lääkehoitosi olisi tarkoituksenmukaista. Kerromme Kela-korvauksista ja pyrimme löytämään sinulle sekä lääkityksesi että Kela-korvauksen kannalta sopivimmat, yhdellä kertaa ostettavat lääkemäärät.

Lääkevaihto

Mikäli lääkkeesi on vaihdettavissa edullisempaan valmisteeseen, ehdotamme apteekissa aina lääkevaihtoa. Myös joillakin itsehoitolääkkeillä on edullisempia vaihtoehtoja, joista apteekissa kerromme mielellämme.

Lääkkeiden hävittäminen

Kotitalouksien lääkejätteet voi toimittaa veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Kaikki lääkejätteet voi tuoda alkuperäisissä lääkepakkauksissa. Muista kuitenkin erottaa elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) muista lääkkeistä. Lääkejätteet toimitetaan turvallisuussyistä apteekista aina ongelmajätelaitokselle.

Terveydeksi!-lehti

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti, jonka tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Korkeatasoinen Terveydeksi!-lehti on Suomen luetuimpia asiakaslehtiä, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen Terveydeksi!-lehti apteekistamme!

Yhdyshenkilöt

Koulutamme itseämme jatkuvasti ylläpitääksemme ammattitaitoamme ja voidaksemme toimia asiakkaan parhaan edun mukaisesti. Henkilökunnassamme on asiantuntevat yhdyshenkilöt diabetes-, astma- ja sydänpotilaille, joille voimme erityisesti tarjota ajankohtaista tietoa sairauksista ja niiden hoidosta.

Kanta-asiakkuus

Wiklundin apteekin kanta-asiakkaana ja keskittämällä apteekkiasiasi meille saat konkreettisia, terveyden- ja lääkehoidon kannalta keskeisiä, rahanarvoisia etuja.

Liity kanta-asiakkaaksi tästä.

Kauppiaskatu 7 - 9, 20100 Turku puh: (02) 214 4400 fax: (02) 214 4410 wiklund@apteekit.net